Wiem, że część to poniesie na inne forum by potem inni z tego innego forum przynieśli jako swoje lepsze od NLSu

Pozdrawiam Mirek
Moderatorzy: admin, Lech Dębski, yebi69, Sowa_sensei, Moderatorzy
Solid pisze:Robiąc coś dla ludzi po NLS chętnie sam w końcu coś wezmę w zamian.
Mirek jak będziesz w Wawie pokażesz mi swoją grę. Ciekawy jestem jak ta teoria przekłada się na praktykę.
Adventurer pisze:Mirek
Oki jedna moja wypowiedż. Jeśli musisz używać perswazji, NLP itp. aby ktoś zwrocil na Ciebie uwage to znaczy że jesteś słaby i malutki. Jeśli starasz się przekonywać do swoich pogladów to znaczy że w środku pragniesz aby ktoś Cię zauwarzyl.
Techniki lingwistyczne są o dupe potluc!! Kiedyś chciałem sprawdzić jak te wszystkie zwroty i techniczki perswazyjne dzialaja i doszedlem do wniosku że aby np. bardzo silnie dzialaly negacje to trzeba kobiecie wytlumaczyc mechanizm ich dzialania. Czyli mowisz lasce wiesz że umysl nie zna negacji, ona przyznaje Ci racje i potem musi być konsekwentna. Kiedy powiesz nie mysl o... jej umysl szybko zareaguje i powie ejj no nie da sie przecież i myśl będzie kielkować w jej umyśle. Jesli jednak powiesz nie mysl o, bez wczesniejszego wytlumaczenia "mechanizmu" hahah to kobieta np. powie spoko nie mysle.
Oczywiście sugestie używajac negacji można bardzo skutecznie podać bez tlumaczenia tego mechanizmu. Pytanie jest co nalezy zrobić aby osoba z ktorą rozmawiamy bardzo chciała słuchać na poziomie podświadomym i jednocześnie świadomym twych polecen? Hehehe a odpowiedz na to pytanie jest taka prosta...
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości