Zapominaj powoli o patternach.
Zmuszaj laske, aby sama wprowadzala sie w stany. Niech ona odwala cala robote za Ciebie. Wtedy tylko kotwiczysz. Jak to zrobic ?
Zabawa w porownania: zapytaj jaka jest roznica miedzy (np.) zaciekawieniem, a delikatna fascynacja ? Powiedz, ze bedziesz bawil sie z nia tylko wtedy, jesli ona wprowadzi sie w te dwa stany i sprobuje to opisac. Mozesz ja naprowadzac dajac delikatne sugestie. Pozniej kotwiczysz.
Dobrze jest nakazac jej zamknac oczy - wtedy po zmianach na twarzy widzisz kiedy skumulowala w sobie porzadane emocje. Wtedy walisz kotwice - zlap ja za ramie i powiedz "ok, wystarczy".
Teraz zwroc uwage co sie stalo:
Laska sama wprowadzila sie w naszpikowany emocjami stan. Miala zamkniete oczy, wiec nie spodziewala sie Twojego dotyku, wiec byl to dla niej silny bodziec (moze nawet sie przestraszyc lekko po dotknieciu). Taka kotwica nie zna litosci
Odczekaj chwile, popros o podsumowanie. Zlap znow za to samo ramie (zobacz jak zadzialala kotwica) i powiedz "teraz chce abys porownala pozadanie i cos tam. zamknij oczy, wprowadz sie w ten stan i opowiedz co czujesz". Jak skonczy, to zaloz kotwice np. na dlon. Jak juz pokotwiczysz, to pozniej tylko wystarczy wciskac odpowiednie guziczki.
Jak potrzebujesz stany, ktore mozna porownywac, to poszukaj na forum. Lechu zakladal taki wlasnie watek.
Co jeszcze moge dodac. Zupelnie przypadkiem zalozylem lasce fajna kotwice przy takiej zabawie. Nie wiem niestety na co

Powaga...Wyszlo mi to zupelnie przypadkiem. Przypadkiem tez to zauwazylem. Do rzeczy. Gdy kazalem lasce zamykac oczy za kazdym razem wykonywalem ruch dlonia przed jej twarza w taki sposob, jakbym chcial jej zamknac oczy (przesuwalem otwarta dlon od gory do dolu, a ona wtedy zamykala oczka). Ostatnio przypadkiem chcialem aby cos sobie przypomniala i zamknela oczy. Wykonalem ten ruch przez przypadek, a ona automatycznie sie usmiechnela a na jej twarzy pojawilo sie cos w rodzaju rozkoszy, ale nie do konca. Do tej pory nie wiem co ona czuje, gdy tak robie, ale strasznie sie jej to podoba
PS Jak chcesz cos pocwiczyc wspolnie, to sie odzywaj na PRIV. Tez z Wrocka jestem. I jeszcze kumpla tutaj mam co ze mna byl na kursie.