Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą....

Tutaj rozmawiamy o wszystkim co dotyczy NLS w zamkniętym gronie TYLKO dla wtajemniczonych. Dostęp do tej części forum mają tylko absolwenci warsztatów NLS oraz Ci, którzy kupili warsztat NLS na CD. <br>
<b>UWAGA ! Zanim napiszesz do admina w sprawie dostępu do tej części forum przeczytaj to co admin napisał w częsci "Ogłoszenia admina" !!! </b>

Moderatorzy: admin, Lech Dębski, yebi69, Sowa_sensei, Moderatorzy

Awatar użytkownika
seedman
Kontaktowanie:

Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą....

Postautor: seedman » pn gru 29, 2003 9:18 pm

Przy okazji przegladania archiwalnych postów natrafiłem na wątek Lecha: Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam, gdzie chcą - http://forum.nlp.pl/forum/index.php?p=4&id_topic=51

Faktycznie. Świetny pomysł na pattern. Niesamowicie działa na kobiety, które jeszcze mają jakieś wątpliwości. Dla zainteresowanych poniżej zamieszczam recenzje z Merlin.pl:

"Kobiety są grzeczne. Miłe, uległe, skromne i wyrozumiałe. Tego się od nich oczekuje i tak myślą same o sobie. Grzeczność - ich zdaniem - stanowi klucz do życiowego sukcesu. Kobiety spełniają oczekiwania innych i dziwią się, że ich ofiarność nie zostaje nagrodzona. Autor Ute Ehrhardt demaskuje myślowe pułapki, które przeszkadzają kobietom realizować ich własne potrzeby i głośno wyrażać swoje zdanie. Radzi, by odrzucić postawę podporządkowania i śmiało sięgać po zakazane owoce. Tylko niezależne, pewne siebie kobiety mogą odnosić sukcesy, realizować marzenia i nawiązywać partnerskie relacje z innymi. Rzadko te grzeczne! "

Obrazek

Jerry

Postautor: Jerry » wt gru 30, 2003 8:04 pm

W pełni się zgadzam. Tekst sprzedała mi niedawno pewna dziewuszka :) i tak mi się spodobał, że od razu umieściłem go w repertuarze patternów na niezdecydowane niewiasty :) Działa fantastycznie. "Wiesz, podobno grzeczne dziewczynki idą do nieba...a niegrzeczne tam gdzie chcą...a ty? Jesteś grzeczną dziewczynką? " :) Sami spróbujcie!

Bonus: Kilka fajnych tekstów do otwierania w klubach (sprawdzone)
"Słodka jesteś...zupełnie jak moja młodsza siostra"
"Masz ładne oczy...szczególnie lewe..."
"Jesteś fajna...ale oczy masz zupełnie jak mój brat"

Jeśli powiecie to w formie żartu (oczywiście ważna jest postawa! Konieczny luz, spontaniczność i pewność siebie inaczej potraktują to jako obrazę)...dziewczyny z reguły nie wiedzą co odpowiedzieć i zaczynają sie śmiać :) Dobry moment na pattern "Bardzo fajnie, że się roześmiałaś, bo to oznacza...." zreszta sami wiecie co dalej :)

Pozdrawiam wszystkich NLSowców. I pamiętajcie! Najgorsze działanie, to działanie schematyczne.

A ja i tak wolę kluby . Rybka lubi pływać :)))))

Wróć do „Dyskusje ogólne”