Jako, że należę do klubu „Sprawdźmy co się stanie” bawiłem się kopułą w autobusie. Nie widziałem jakichś tam specjalnych efektów więc zacząłem zastanawiać się w jaki sposób mógłbym sprawdzić, czy to rzeczywiście działa. Wtedy wpadłem na genialny pomysł. Upatrzyłem laskę, stworzyłem kopułę i w momencie kiedy wizualizacja była wystarczająco dobra powiedziałem w myslach „jeżeli mnie słyszysz to podrap się po nosie” 10 sekund potem laska podrapała się w okolicy ucha, więc powtórzyłem sugestię i tym razem trafiła idealnie w nos. Pomyślałem fajny przypadek/zbieg okoliczności, jednakże ponowiłem badania na kolejnej, i wynik był pomyślny.

Zauważyłem jednak ograniczenia tej techniki: kiepsko działa gdy jesteś zmęczony psychicznie, niewyspany oraz praktycznie nie działa na osoby czytające (najprawdopodobniej za bardzo mają skupiona uwagę do wewnątrz).
Przetestujcie to sami i podzielcie się uwagami. Oczywiście próbujcie dawać także inne sugestie niż swędzenie nosa

Teraz mała sugestia do naszych Trenerów
Nawet sobie nie wyobrażajcie jakie miny będą mieli uczestnicy następnych kursów NLS kiedy przed prezentacją kopuły napiszecie na kartce zdanie ” za chwilę podrapiesz się po nosie” i pokażecie to na ogólnym forum tuż po wykonaniu techniki

Pozdrawiam